Чайний простір
- 22 грудня 2022 11:23:12
- Відгуків: 0
- Переглядів: 1854
[ЧАЙ і ВІЙНА 21: Школа ЧАЮ]
Чайний простір або мінімальний набір чайної людини
А от і продовження від учорашнього відео про те, які чаї пити весною. З чого і як пити чаї. Будь коли і будь де. Важлива тема. ЯК І З ЧОГО СТВОРИТИ ЧАЙНИЙ ПРОСТІР? Мій секрет створення чайного настрою, чайного простору, чайного стану. Даю посилання на чаї з відео. ЗАМОВЛЯЙТЕ: 1. Ґайварнь "Біла крига" - https://chayinka.com.ua/posud/gaiwan/gaiwan-bila-kriga-130ml 2. Піали - https://chayinka.com.ua/posud/piala/piala-porcelian 3. Ча Хай та ситечко - https://chayinka.com.ua/posud/chahay/ 4. Спеціальний ЧАЙНИЙ РУШНИЧОК - https://chayinka.com.ua/tea-acsessories/rushnik Випуск "ЧАЙ на ВЕСНУ" - https://youtu.be/V-Gxmhh68XY Випуск "ЧАЙ на ВЕЛИКОДНІ СВЯТА" - https://youtu.be/t4ZHP9mp2uk Будь ласка, підтримайте цю серію відео своїми вподобайками, повними переглядами, парою речень в коментах (щоби ютуб став рекомендувати це відео). І підписка. Зі дзвіночком, звісно ж. А ще, я буду безмежно вдячний, якщо ви будете ділитись цими відео у себе на сторінках. Дякую!
Вітаю вас, мої славні співвітчизники. І сьогодні така, доволі, ніби то,
проста тема, але водночас і складна - це формування свого мінімального набору
чайної людини, або формування свого чайного простору, де б ви не були. І ми
говоримо сьогодні саме за мінімальний набір. І, насправді, тема, я к я і
сказав, складна, але розказати про неї можна коротко, що я і намагаюсь зробити.
Про мінімальний набір для
чаювання
Перш за все, в кожному з випуску ви бачите, що я маніпулюю такими приладами, такими як ґайвань, тобто це чашка з кришкою, тут ще додається блюдечко. Дуже проста в управлінні штука, дуже корисна і, вона додає цієї естетики, цієї магії самому процесу заварювання справжнього китайського чаю. Придбайте, не пожалкуєте. Просто, навіть наявність такого девайсу, чайного девайсу на кухні вже буде вам нагадувати, що чай – це не просто напій, яким запивають ковбасу або цукерки, а що чай може бути змістовним.
Ґайвань. При тому на нашому сайті можете поглянути, саме ця позиція це «Біла крига» - ґайвань «Біла крига» - вона коштує 200грн - 220грн, але додає всього. Плюс, обов’язково візьміть з собою 2 піали, от 2 таких маленьких піалочки, з яких і п’ється нормальний, справжній, класний китайський чай. Саме з малого такого посуду, це дозволяє пити його проливами, пити його довго, в великій компанії і саме піали ось ці порцелянові, вони володіють такою органолептикою, це славнозвісне вдихання ароматів з дна піали, після того, як ти напій вже проковтнув, насолоджуєшся післясмаком, то ще можна насолодитися і ароматом з піали, з стін піали. До цього набору додається, звичайно ж, посудина чахай (Ґун Дао Бей – чаша справедливості або море чаю), зараз такий скляний приклад, для того, щоб зливать чай і з нього потім розливать по піалам. Це такий проміжний етап, тобто, ми заварюєм в ґайвані, переливаємо в піали, але з чахаю. Ну, і для того, щоби чай заварений в ґайвані не переливався через цю щілину з невеличкими чаїнками, щоб мілка фракція не переливалась і там не дозаварювала настій, ми використовуємо проміжний девайс – це ситечко.
От, в принципі, це мінімальний набір для чаювання будь-якими сортами. Можна і червоний заварити, і Шу Пуер, ну, «чайні голови», хіба що таким, крутим кропом, але «чайні голови» краще варити. Всі інші чаї, білі чаї…
Про чайний рушничок
От, сьогодні я заварю Шоу Мей (Брови старця) – це білий чай і поп’ю, вже
після того, як розповім саму завершувальну таку штучку, яка вирішує все, яка
створює простір, де б ви не були, яка надає йому… Ну, в принципі, можна було б
от спил дерева використовувати за той простір, на якому ви будете творити свою
чайну магію. Для чого взагалі цей простір? Для того, щоб виділити місце,
наприклад, на кухні, в лісі, в бесідці, на терасі, де завгодно. Ви приходите,
розстилаєте килим, килимочок, або, увага, рушничок – спеціальний,
спеціалізований чайний рушничок. І вже наявність цього рушничка, навіть от з
такими горбами, нерівностями, воно вже створює: от там у мене буде чайний
пристрій і саме на ньому я виставляю свій посуд, свої девайси: раз, два, три на
ньому. І буду вже вправляться з ними. І вже розміщення предметів, вже є, де, в
якому полі грати. Це як полотно для майстра живопису, каліграфії. У нас є
обмежений рамками той простір, в якому ми можемо творити.
Чому дві піали?
Чому дві піали? Навіть, якщо ви споживаєте, один чай, ну, я так, це моє вже особисте – я люблю, ніби з кимось я розділюю цей чай тому, що чай аби з ким не поп’єш. Ну, а по-друге, він може слугувати, друга піала може слугувати за, уже показував, за чахе, тобто за прилад спеціальний також, завдяки якому ми вдихаєм аромати сухого настою. Щоб не тягати з собою багато, у вас є друга піала. Ну от, я вже знайомлюсь з чаєм, огорнувши також, прогрівши стінки, вдихнувши і видихнувши теплим повітрям і, вдихаючи вже аромат. Клас, люблю я це діло.
А також, ми говорили в минулому випуску, чи в якомусь з випусків про так звані чайні іграшки. Також наявність такого девайсу як друга піала, навіть коли ви ні з ким не розділюєте, окрім природи вашого чаювання, воно вирішує і таке завдання. Тобто, до чого я підвожу, що чаювати по-справжньому, по-шляхетному, скажімо так, уже з естетикою якоюсь, справжній класний китайський чай можна, якщо у вас є ось такий мінімальний набір:
·
ґайвань
– чашка з кришкою на блюдечці;
·
дві
піали, спеціальні піали;
·
чахай
– посуд, куди ви переливаєте, звісно ж, можна і в склянку перелити (в стакан),
але, ну це вже, розумієте: ми говоримо зараз уже про якусь мінімальну естетику;
·
ситечко;
· чайний рушничок
Прогріли, злили, і саме головне, саме головне, от на це мало зважають, коли
замовлення є таке на сайті - комплект «Егоїст» - це заварювальна колба, 2
піалочки і я завжди пропоную: візьміть чайний рушничок. Є у вас на кухні місце,
де буде лежати рушничок, все, це буде ваше магічне, як би таке, коло чайне. Ви
помили посуд після вашого чаювання і поставили його обсихати на чайний
рушничок. Він спеціальний, він зроблений із мікрофібри, він приємний. Звісно, знову ж таки ви можете
взяти будь-яку скатертину використовувати, або будь-який рушник, але чесно,
повірте, це не те. Цей рушник під кодовою назвою на сайті «Лотос». Рекомендую,
також 110, по-моєму, гривень, але це того варте. От в ньому сам матеріал цього
рушничка класний і він дійсно створює настрій, він спеціалізований.
На завершення
Що ж, продовжимо. Сьогодні Шоу Мей. Мені подобається цей чай насправді пити, коли осінь входить в свої права, от він тоді пасує, або, коли ви відвідуєте сауну.
Сьогодні все. Про чайний простір
проговорили і про мінімальний набір чайної людини. Звісно ж, згодом будемо тему
розширювати, але зараз, в цих умовах, так коротко. До зустрічей.
Слава Україні! Слава нації! Перемагаємо!
Про чайний простір, про рушничок і посуд ви зрозуміли.
Перший пролив духам, щоби ми перемогли. А це вже 21 випуск блогу. Всього
має бути 36. Завершення 16 квітня, я вже підрахував, за 1 тиждень до Великодня.
Ми точно з вами «нашаманимо» перемогу.
Добре. Не затримую. Я п’ю чай. Вмикаю вам якусь українську цікаву мелодію.
Хочете, дізнавайтесь, що за мелодія. Це як гра, в кожному випуску є, а хочете,
просто спостерігайте, як Андрій під бувшим деревом, так, я теж незадоволений як
лісник, що довелося вирубувати ліс для того, щоби фортифікації зводити, але що
ж ти поробиш.
Так, вже відволікаюсь, і випуск буде довгий. А довгі випуски, більше 5
хвилин, статистика показує, що клікабельність таких випусків, саме чайного блогу,
не така велика. А останнім часом я щось вже занадто розговорився, мабуть, що це
ввійде в звичку, і, коли повернемося після цих 36 випусків до звичного темпу
життя, після перемоги, то той режим: один раз на тиждень, я буду навіть без
підготовки і без сценарію розкривати наступну якусь тему. Просто, можливо,
локація буде інша. Хоча, в такій локації мені подобається. А вам? Напишіть,
будь ласка. Якщо подобається, то зимові випуски будуть в чайній, а от літні я
буду відзнімати в місцях сили. Мені особисто, самому, це подобається, хоча це
не так зручно, як, наприклад, швидко відзняти це все у себе в чайній, яка вже
є, до речі. І я буду чекати от днями до себе в гості, в чайну.
Да, ви знаєте, білий Шоу Мей, от він не так смакує весною. Весною, все ж
таки ті чаї, про котрі я говорив от у вчорашньому 20-му випуску. Обов’язково перегляньте
і замовте собі, нарешті, нормальні чаї для того, щоб смакувати ними весною, всі
зелені. А от білий, саме Шоу Мей, там, в тому списку був Бай Хао Інь Чжень, а
от Шоу Мей – це осінній чай. Ну взяв і цей чай посмакувати в такий туман в лісі
під «гу-гу» сови, під слухання пташок, оформивши це все ще й в чайному
просторі. Тож, подумайте про те, щоб придбати і предмети, і чайний простір
сформувати, і, гідні вашої уваги, справжні чаї для шляхетних панів та пані.
Продовжуємо.