Чай на весну. Який чай пити весною?


  • 12 грудня 2022 12:29:46
  • Відгуків: 0
  • Переглядів: 724
  • 0



Перегляньте, переслухайте уважно цей випуск. Це вже 20-й випуск з серії "ЧАЙ і ВІЙНА". На 36-й день війни. Всього в серії має бути 36 випусків. . Весна саме входить в свої права. Весні все одно на війну. Тому, принагідно маю повідомити, що є чаї, котрі найбільш пасують до весни. І, якщо вам близькі мої вподобання, ласкаво прошу до розмови за чаєм. Весняним чаєм.


Даю посилання на чаї з відео. ЗАМОВЛЯЙТЕ: 1. Те Гуан Інь (в шикарній упаковці) - https://chayinka.com.ua/oolong-tea/te... 2. Зелений ЧАЙ Дунтін Білочунь - https://chayinka.com.ua/zeleniy-chay/... Випуск на каналі про цей чай - https://youtu.be/UGXIqsgvcRI 3. Бай Хао Інь Чжень - https://chayinka.com.ua/bay-cha/bay-h... Відео на каналі про цей чай - https://youtu.be/PDS7RoGodzg 4. Червоний чай Лапсан Сушон - https://chayinka.com.ua/hun/lapsang-s... 5. Діжечка Пуеру Лао Ча Тоу - https://chayinka.com.ua/puer/shu-puer... Бонус: гіркий чай Кудін - https://chayinka.com.ua/zeleniy-chay/... Відео про Кудін - https://youtu.be/Kxo2pBhGhcI . Випуск "ЧАЙ на ЛІТО" - https://chayinka.com.ua/chaj-i-lito-jakij-chaj-piti-vlitku/ Випуск "ЧАЙ на ВЕЛИКОДНІ СВЯТА" - https://chayinka.com.ua/chaj-piti-u-velikodni/



[ЧАЙ і ВІЙНА 20: Чайна Колекція]

Чай на весну. Весняний чай. Який чай пити весною?



 Про сезонні чаї

Приємно от так от вийти у свій двір, своє подвір’я, заварити запашного зеленого чаю, навіть минулорічного збору. Хотів сказати про те, що приємно вийти от коли вже травичка зеленіє, та ніби так далеко та війна. І згадати про те, що є прекрасний чай, заварити його, і поговорити про таку тему, як чай весни або весняний чай.

Якщо брати статистику мого каналу, то найбільше число переглядів саме в такій клікбейтному заголовку «Чай і літо» або «Літній чай», який чай пити влітку, то, можливо, ця тема також зацікавить. Мої поради, мої суб’єктивні поради, який чай пасує весні або який чай пити весною найкраще, найсмачніше за моїми суб’єктивними враженнями уже декілька річного вживання цього напою. А, да, іще згадаю, іще один випуск з блогу – це «Великодній чай або який чай пити на Великодні свята». Обов’язково подивіться і про літо, і про чай на Великдень.

І ось, ми приходимо до того, що я рекомендую, які чаї найбільш смакують весною.

Про світлий улун Те Гуан Інь (в шикарній упаковці)

Звісно ж, це будуть щось із розряду світлих чаїв. Про класифікацію чаїв, як я і обіцяв, ми обов’язково поговоримо пізніше, а сьогодні я буду рекомендувати конкретні марки або конкретні назви, навіть, чаїв.


І от першим, що я зарекомендую, це поки от весна ще тільки-тільки пробрунює, тільки починає входити в силу, і вже хочеться таких бруньок, листочків, то найкраще пасують до цього Улун, світлий Улун, відомий із них – ТеГуан Інь, той, що в магазині «ЧаЇнка» в кайфезному пакуванні. Посилання, не знаю, встигну, не встигну, буде посилання, потім точно буде.  Можете зайти в підрозділ Улуни --> Те Гуан Інь і вибрати собі. Це чай в коробочці на багато порцій. Кожна з порцій фасується окремо, окрім того, що вона в окремій упаковці, в середині іще одна упаковка, яка зберігає цілісність і сам смак Те Гуан Інь. Разом з цим, в цьому ж ряду під номером один, а я порекомендую п’ять основних чаїв для весни, плюс один бонусний, то беремо першу позначку – це Те Гуан Інь, світлий Улун. І чому саме, тому що в ньому є ота уже пізньовесіння нотка бузку, аромат конвалії в ньому є, оцей дзвінкий дзвіночок. Минулого разу, в минулому випуску, я он там, на тому місці його знімав, то у мене задзвенів, то була не підкладка, не саунд ефект, а саме дзвіночок, який у мене на трасі дзвинить, то саме він задзвенів. Так от, в Улуні, в Те Гуан Інь є оця дзвінка і дуже запашна складова бузку, конвалії. Рекомендую. Це перша моя рекомендація. Але, разом з цим, будь-який аналог, скажімо так, тайваньці, всі улуни, тайванці світлі дуже також класні. Ті ж Лішань Алішань, або, щоб це відрізнялось, саме був світлий Улун, але відрізнялось своєю, скажімо так, смаковою фактурою, візьміть улун Дун Дін. В ньому є «свербляча» нотка, шершава трішки, такий він трошки «впертий» улун і в ньому присутній також, якщо Те Гуан Інь – це така тендітна красуня, то Дун Дін – це хазяйновита така хазяйка, господарка.

Про зелений чай Тайпін Хоу Куй

Другий. І от я другий проливчик роблю. А сьогодні я п’ю зелений чай ТайпінХоу Куй, допиваю запаси минулорічні, саме Тайпін Хоу Куя, класний також чай, також є випуск на блозі -обов’язково подивіться, я його записував влітку в лісі. І записи на каналі «ЧаЇнка» також не просто, а в місцях сили.



Про зелений чай Дунтін Білочунь

Другий. Другий чай – це зелений чай, я буду рекомендувати. Зелених чаїв у мене на сайті, ну позицій шість таких чітких буде, і одна з них – це Дунтін Білочунь. І називається відповідно: «Смарагдові завитки весни» Дунтін Білочунь. Дуже класний чай, в ньому от відчувається вже та от зелень, зелень трави свіжої, яка пробивається кріз землю, і в повітрі починає пахтіть весною. То мені подобається Білочунь завжди, у будь-яку пору, щоб надати будням, нашим буденним справам свіжості такої, зеленої бадьорості, наповненності. І знову ж таки, все зелене, природа зеленіє і ми вживаємо також зелені чаї. Дунтін Білочунь – це моя друга рекомендація, дуже класний чай. Ми продаємо його в такій бляшаній банці, всередині запаковування таке фольговане. Потім при розпакуванні акуратному ви ножицями підрізаєте, а потім, з кожним разом, коли ви відділяєте собі порцію, ви скручуєте і на біндер і в середину бляшаної упаковки, зберігається дуже довго. Хоча, є рекомендація по зеленим чаям: їх одразу вживати. Це ж надовго дозволить вам його вживання, якщо ви не так часто, або якщо ви чередуєте. От,наприклад, є чаї для весни, ви всі позиції собі замовили і випиваєте поступово, то надовго розтягнете вживання кожного з них. Якість пакування… О, доречі, яка цікава тема для наступних блогів: пакування чаю, к довго зберігати чай. Так, відволікся… Але в такому випадку, коли ви берете групу чаїв, щоб різні смаки були, смакувати по-різному, то обов’язково звертайте на це увагу. Друга рекомендація – Дунтін Білочунь  «Смарагдові  завитки весни».


Про білий чай Бай Хао Інь Чжень

Не можу не порекомендувати свій, один із улюблених моїх чаїв – це білий чай Бай Хао Інь Чжень. Це, ну я його завжди називаю «Найромантичніший в світі чай». Його приємно попити в такому романтичному, трішки піднесенному настрої, або якщо ви хочете досягнути такого романтичного піднесенного настрою, то Бай Хао Інь Чжень, мабуть що найкраща пропозиція для цього. Також його можна вживати і ввечері, вночі, якщо ви не збираєтесь рано лягати спати, і ви хочете розділити цей вечір з кимось рідним, близьким, приємним або приємною для вас. Бай Хао Інь Чжень – найромантичніший в світі білий чай.



Про червоний чай Лапсанг Сушонг.

Якщо рекомендувати і щоб було різноманіття, я міг би в цю підбірку «напихати» зелені, але щоб було різномаїття, порекомендую дві наступні позиції – це темні чаї. Або, якщо правильно говорити, четверта – це червоний чай. І, щоб не повторюватись і внести якусь нову нотку, червоні чаї, вони будуть по смаку більш схожі один на одного. Якщо між зеленими, в самих улунах можна знайти різний смак, то в червоних, більш-менш приблизно, якщо цінова категорія рівна. Рекомендую один із хітів продажу – це чай, який називається ну зовсім неправильно по вимові, але його звикли так називати – це Лапсанг Сушонг, правильніше було б назвати Чжень Шань Сяо Чжун (Малі кущі з гори Чжень). Але, саме в банці, саме з таким пакуванням класним у нас продається під назвою «Лапсанг Сушонг». Це червоний чай добротний класний, не чекайте від нього багатьох проливів, як я зараз п’ю чай проливами. Червоний, все ж таки, не розрахований на таку кількість, особливо якщо він такої категорії, десь до 600-550 грн 100/125г розсипного, але рекомендую. Класний чай з підкопченим присмаком, класний. Якщо в різномаїття до того, що я рекомендував на весну, коли потрібно, вже прохолодні вечори, наприклад, або щоб трошки зігрітися або збадьоритись, класний чай, будь ласка, Лапсанг Сушонг.



Про підгрупу Шу Пуерів «Чайні голови»

П’ятий чай я не назову конкретно позицію із каталога на сайті, але, в цілому, я би порекомендував із Шу Пуерів, не конкретно якийсь млинець, а групу, підсорт, називається «Чайні голови». І якщо додати магії трішки до весни, особливо в наші часи, знову ж таки, воєнні, коли немає часу. Це зараз я в таких умовах, є перерва невеличка, прибіг додому, сиджу, розповідаю. Коли потрібно іти на завдання, і потрібно іти на дві доби, наприклад, і буде можливість зварити чай, то «Чайні голови» - це підсорт, або підгрупка в групі Шу Пуерів, темних Пуерів. Чайні голови, вони безпрограшний чай, ви його не перезаварите, тому їх навіть рекомендують варити, прям на вогні, можна в кастрюльці, можна в чайнику. Якщо заварювати, то ґайвань для цього би точно не підійшла. Обов’язково в чайничку глиняному, спеціальному бажано, а ще краще – це  варити його. І от на газовій горілочці можна наварити його на хорошу компанію бійців, з побратимами попити Шу Пуер «Чайні голови». Я залишу також посилання. От мені подобається в нашому каталозі на сайті – це «Діжечка пуеру». Назва така «діжечка», і там дійсно діжка така. Не зважаючи на ніби то високу для даних часів ціну, хоча ціну не збільшували поки що, поспішайте, поки поставка з минулого разу залишається, замовляйте. А не встигли, нічого страшного, класний чай, рекомендую. Можна буде виділити не всю діжку, наприклад, а половину, щоб ви спробували, що таке «Чайні голови», посмакували, розварили цей чай.


От дійсно, я, мабуть що, наступні випуски, якщо буде можливість, завжди я даю зноску зараз в цій серії «Чай і війна», знову ж таки, навіть цей випуск я буду перезаписувать після перемоги, зі сценарієм гарним, з такими вилітаючими підказками, а зараз так, зі зносками тільки в описі, якщо я встигну їх дописати. То те, що є зараз, будь ласочка, звертайтесь, все із складу в Києві надішлють хлопці, отримаєте і будете насолоджуватись.

От моя підбірка з п’яти рекомендацій, п’яти «Чаїв для весни», або «Весняних чаїв», або «Який чай пити весною?».

Про гіркий чай Кудін

І бонусом, бонусом додаю. Весною мені завжди подобається додавати інколи, один, два рази на тиждень, до споживання чаю або води гіркий чай Кудін – «гіркі гвіздки», по різному його перекладають. Про нього випуск, до речі також є на блозі, він класний, обов’язково перегляньте, поставте вподобайку, як і цьому випуску також. Підписка, вподобайка, дзвіночок, коментар, все, все, що потрібно, тому що зараз алгоритм ютуба дозволяє тільки таким чином трішки просунути, щоб вас побачили, або давали в рекомендації. То я би додав бонусним, тобто у нас п’ять основних чаїв і бонусний – це Кудін. Це гіркий чай, який, в принципі не є чаєм, а є продуктом падоба. Подивіться випуск про цей чай, надихніться.


Я рекомендував, які чаї для Великодніх свят. До речі, вже скоро, навіть, дуже скоро, через 24 дні майже, ми будемо на Великдень робити всі свої ритуали, хто які звик.

На заключення

Отже, сьогодні був випуск про мої улюблені і ті чаї, які я рекомендую, або той набір чаїв, який би я рекомендував вам мати на весну. Повторю:

Перші – це світлі улуни, бажано Те Гуан Інь, Дун Дін або Лішань Алішань, будь-який тайванець, який є їх аналогом.

Другий – це зелений чай Дунтін Білочунь «Смарагдові завитки весни»

Третій – це в нас білий чай для романтичних вечорів, ночей або, і вранці можете його заварить, ну це дуже такий тонкий чай Бай Хао Інь Чжень

Лапсан Сушонг – червоний чай Чжень Шань Сяо Чжун.

П’ятим пунктом я назвав «Чайні голови», чай Шу Пуер, який потрібно розварювати, варити, і він дуже класний насичений, бадьорить краще набагато за каву.

На сьогодні все. Я далі п’ю чай, вмикаю якусь класну українську пісеньку, яку ви можете спробувати вгадати, якщо ютуб сам не підкаже вам. Ласкаво прошу в коменти, ласкаво прошу до кнопки вподобайка і діліться цим відео зі своїми друзями в соц. мережах.

Все. До наступних зустрічей, сподіваюсь.


 
Залишити відгук  ↓
 
Відгуків ще не було.