ЧАЙ і ЛІТО. Який чай пити влітку?
- 16 травня 2022 17:12:08
- Відгуків: 0
- Переглядів: 1494
Який чай пити влітку?
Який він літній чай? Або, - чай для літа?
Сьогодні такий загальний огляд.
Які чаї влітку п’ю я сам.
Сам п’ю і вас запрошую.
Згадка про чаї для Великодня
А розпочну з відсилки на одне відео, що вже виходило на каналі. Називається воно «Великодній чай або чай на Великодні свята». Мої рекомендації у цьому відео універсальні і доречні не тільки на Великодні свята, а і на будь який післясвятковий період.
А літо – це ж суцільне свято, чи не так? Тому, після перегляду цього відео, перегляньте і відео на каналі "Андрій Мамай: цікаве, мовою, під чай" - https://youtu.be/t4ZHP9mp2uk
Про чаї для літа
Я коротко по кожному чаї і стисло, хоча насичено і корисно.
Отже, літо – різне.
Може випалювати спекою і томити духітливими вечорами, а може залити дощами і змусити лізти під плед чи ковдру.
Для спеки, для справжньої літньої спеки моя рекомендація: пийте зелені чаї. Літо для них – самий час.
Вони освіжують, наповнюють радістю, ранковою зеленню і, можливо навіть, літньою байдикуватістю.
Що у мене для вас є з колекції ЧаЇнка? У мене тут шість значних, відомих на весь Китай, зелених чаїв.
Легендарний зелений чай Лун Цзин - "Джерело дракона"
Перший – легендарний Лун Цзин - «Джерело дракона», «Драконова криниця». Класика! Це чай номер 1 в Китаї. Про нього в давнину говорили, що це завжди добрий чай, як добрий друг в дорозі. Це зелений на кожен день.
Він завоював свою славу і любов за 4 свої чесноти: за зелений смарагдовий колір, яскравий аромат, чистий смак з відлунням гарбузового насіння і чудову пласку форму.
Зелений чай Дунтін Бі Ло Чунь - "Смарагдові завитки весни"
Другий яскравий – це Бі Ло Чунь. Дунтін Бі Ло Чунь – «Смарагдові завитки весни».
На мій смак найяскравіший, найдзвінкіший, найзеленіший з зелених. Це чай для тих, хто любить чути в настої легку, дзвінку, але все ж таки зелень-зелень.
Дуже кльовий варіант на літо.
Зелений чай Тайпін Хоукуй - "Ватажок мавп з Тайпіну"
Третім варіантом назову Тайпін Хоукуй – «Ватажок з Тайпіну». Незвичний, унікальний, лагідний як по формі, так і по змісту.
Довжелезні чаїнки. Красиво. Красиво заварювати у високій склянці або у спеціальній скляній заварювальній колбі. Тендітний легкий смак.
Романтичний літній чай.
Зелений чай Люань Гуапянь - "Гарбузове насіння з повіту Люань"
Люань Гуапянь або «Гарбузове чи динне насіння». Цей чай гідний ретельного вивчення і уваги. В ароматі свіжа трава, а в шлейфі запахів орхідея.
Мені особисто видається жіночим. Думаю, він сподобається представницям прекрасної частини людства, котрі знаються на зелених чаях.
Зелений чай Хуаншань Мао Фен - "Ворсисті піки жовтих гір"
Хуаншань Мао Фен – «Ворсисті піки жовтих гір». Ще один легендарний класичний зелений чай.
На відміну від Лун Цзина смак, аромат і колір Хуаншань Мао Фен, завареного настою спокійний і легкий. Його особливість – це післясмак.
Та й в цілому, на мій смак, добротний такий, цікавий зелений чай.
Зелений чай Сіньян Маоцзянь - "Сіньянські ворсисті леза (голки)
Сіньян Маоцзянь – «Сіньянські ворсисті леза». Донедавна цей зелений чай був дещо недооцінений, але не минуло й пари років, як за своєю популярністю Сіньян Маоцзянь зрівнявся з яскравим Дунтін Бі Ло Чунь «Смарагдовими завитками весни». І це не дивно: смак і аромат сіньянських лез не менш насичені, яскраві і ніжні, ніж у Дунтін Бі Ло Чунь. А солодкуватість смаку, що проявляється з третього проливу, не менш приємна за солодкуватість Тайпін Хоукуй. І при тому Сіньян Маоцзянь має свої впізнавані оригінальні смак і аромат.
Це також один з моїх улюблених чаїв.
Зелений чай Молі Хуа Лун Чжу - "Жасминова перлина дракона"
Жасминовий зелений Молі Хуа Лун Чжу. Найпопулярніший у Китаї серед органічних ароматизованих зелених чаїв.
Для літньої пори – те що треба. До речі, про цей чай вже був випуск на каналі. Тому, якщо цікаво, можете перейти потім на нього - https://youtu.be/QGJRfW4lyOA
Можливість отримати знижку
Ви ж пам’ятаєте, що дивитись відео на моєму каналі уважно і повністю – це не тільки корисно, а й весело. Нагадаю для тих, хто забув, і розкажу, якщо вперше. Вже за традицією наприкінці кожного відео в прикінцевій заставці аудіодоріжкою іде уривок з якогось з українських творів: музичного, літературного, чи кінематографічного.
Хто першим в коментарях назве звідки той уривок, буде мати 10% знижку на чай – герой випуску. А сьогодні у нас героїв багато.
І, перед тим, як продовжити знайомити вас з чаями не тільки на спекотне літо, а і з чаями під інші літні обставини, хочу вкотре закликати вас підписуватись і підписувати на канал всю вашу рідню, всіх знайомих. Класний канал, якісний чай, справжній чай для шляхетних панів та пані.
Шу Пуери для літа
Не обійдеться в мене і без Шу Пуеру. Темного Пуеру. Кайфового і якісного Пуеру.
Чай Шу Пуер – така штука, що підійде до будь якої ситуації, до будь якого літа.
Підняти життєвий тонус духітливими липневими вечорами або зарядитись бадьорістю дощовим урожайним ранком – підійде Шу Пуер. Їх в колекції «ЧаЇнка» безліч, очі розбігаються. Хочеться розсмакувати всі. Після перегляду відео заходьте на сайт, замовляйте, смакуйте. Хоч всі.
Але сьогодні я хочу виокремити для вас три варіанти.
Млинець Шу Пуер "20 років з першої зустрічі"
Перший – це ювілейний варіант відомої фабрики Хайвань марка «Лао Тун Чжи» - «Старий товариш». Це млинець «20 років з першої зустрічі». Краса цього млинця розпочинається ще з обкладинки: яскрава розмашиста каліграфія. Всередині млинець 357г. З нього отримується чай з густим деревно-бісквітним ароматом і маслянисто-солодким смаком. Класний Шу.
Шу Пуер "Вино зі старих дерев" плитка шоколаду
Другий представлений у цьому списку Шу – це мій улюблений на сьогоднішній день Шу. І хоча він є і в млинці на 400г та саме в такому фасуванні – це так зручно, що слів немає: фасування «плитка шоколаду».
Так і називається це фасування – плитка шоколаду, і виглядає так і зламується так.
А цей Шу Пуер фабрики Мен Кун називається «Вино зі старих дерев», «з древніх дерев». Дуже класний і крутий. Смачний.
От, якщо ви ще до цього часу, або ваші друзі до цього часу не дозріли ще, не зрозуміли Шу Пуеру, напоїть їх «Вином зі старих дерев». Це буде любов. Любов з першого проливу. А тим паче влітку. Влітку легко влюбитись.
25 кубиків в плитці, 25 порцій, але на мій смак, моя рекомендація – по 2 кубики на 1 літр і буде вам щастя, буде вам смак, буде у вас інтенсивний маслянистий смак. Це 12 з хвостиком порцій чистого кайфу. Головне, що заварювати «Вино» можна як завгодно. Хочеш церемоніально - в заварниках, гайванях, хочеш – навіть з чайною парою. І буде смак і аромат. А хочеш – просто можеш заварити в термосі. Результат завжди гарантовано смачний напій. І це Шу Пуер, це набагато краще, корисніше за всі інші напої-конкуренти.
Відсилка на відео про україномовний сегмент YouTube
Тут ще одна відсилочка зі вспливачкою на нещодавні випуски мого каналу. В них я намагався розмірковувати про україномовний сегмент YouTube для інтелектуалів. І все те сталося під заварений в термосі Шу Пуер «Вино зі старих дерев».
Коротше кажучи цей варіант я рекомендую навіть не лагідно, люто рекомендую.
Шу Пуер "Маленькі золоті монети" Сяо Цзін Туо
А щоб іще більше універсальності і мобільності – ось вам третій варіант. Третій варіант Шу Пуеру «Менхайські золоті монети» Сяо Цзін То. Щиро на мій смак я би не сказав, що це якійсь надцікавий Шу, більш того, я би не рекомендував його для заварювання ніяким іншим способом, окрім заварювання в термосі. От в літровому термосі 2 монети і буде ОК. І зручно і смачно. Термос розкриває в приємному світлі навіть найнеслухняніший Шу. Пройтись, прогулятись по лісі, по парку, по берегу моря – візьміть 2 монети в термосі.
Післяобідні літні чаї - Шен Пуери
Поступово переходимо до післяобідніх літніх чаїв. А це, на мій смак, також Пуери. Але Шен Пуери, зелені Пуери, світлі Пуери. В нашому каталозі також безліч варіантів. Але для літа у цьому відео я зверну вашу увагу на 2 бюджетні. І, в даному випадку, бюджетність – це не неякісність, а проста недооціненість і приємна доступність цікавих чаїв.
Шен Пуер "Маленькі золоті монети" Сяо Цзін Туо
Перший – Сяо Цзін Туо. Так, ті самі золоті монети у такій портсигарній упаковці, але вже з Шен Пуером. І якщо про Шу Пуер монетах я з розповідав з прохолодою і з термосом, то для Шен Пуеру в монетах у мене окрема сходинка на п’єдесталі. Цей чай краще заварювати проливами через ґайвань. Смак його наростає і цікаво змінюється з кожним проливом і потім спокійно спадає. Дуже цікавий і несподіваний чаєчок. Про нього вже був випуск на каналі - https://youtu.be/awbDMiZIZjE
Шен Пуер "Жовта стрічка"
Взагалі, Шен Пуери одразу зрозумілі не всім, до них потрібно дозріти. Їх потрібно уважно заварювати. Але Шени того варті. От, наприклад, в післяобідню пору, якщо ви влітку затримались після відпустки в офісі, чи якщо ви ще в відпустці, прояснити погляд, перезагрузитися допоможе Шен Пуер.
Другою рекомендацією я запропоную недорогий Шен Пуер фабрики Сягуань «Жовта стрічка». В народі його ще називають «консервною банкою» за характерну упаковку. Та, не дивлячись ні на ціну, ні на упаковку (доречі, зручна у зберіганні упаковка) – це класний смачний Шен.
Інші чаї, що смакують влітку
Пора вже пригальмовувати, зупинятися. На літо можна назвати ще дуже багато чаїв. Я не сказав про світлі Улуни, то й же Те Гуан Інь, про білий Бай Хао Інь Чжень, про затишні червоні чаї. От, наприклад, Кімун – класний червоний чай з медово-карамельним ароматом і смаком. На цьому зупинюсь.
Це був випуск про те, які чаї пити влітку, про літні чаї.
А мене звати Андрій Мамай, чайний маніяк, автор і керівник проекту та компанії «ЧаЇнка:) лагідна чаїнізація». Підписуйтесь на канал, ставте Лайк, пишіть коменти. Переходьте на чайну сторону.